”2017 lär inte göra mig besviken, för jag är redan där jag vill vara. ”

Ett år sedan:

Hade jag kunnat jobba ännu stenhårade än så här hade jag gjort det. Aldrig förr har tid varit så värdefullt för mig som den är just nu. Timmar på dygnet är min dyraste valuta. Det är många saker jag skulle göra om jag inte redan jobbade sju dagar i veckan. Och det är inte sagt med bitterhet, jag jobbar varje dag för att jag inte vill välja bort ett enda av mina jobb. Men. Idag vet jag att hur mycket roligt jobb jag än har så ska jag prioritera familj och vänner. Det ska jag ta med mig i 2016.

2016 ska jag fortsätta jobba hårt. Och njuta av att jag är modig. Ha jävligt kul. Jag är också så där klyschigt nyårspeppad på att träna.

Jag vet att jag flyger från Fiji till Nya Zeeland 14 mars. Sen kanske jag kommer hem till april, kanske söker jag till många skolor, kanske slipper jag in någonstans, kanske sommarjobba jag hemma, kanske jag åker utomlands och studerar nästa höst. 2016 är väldigt kanske-igt, jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra och det är så jag vill ha det just nu. För det är inte en tom, svart framtid med osäkerhet. Det är färgglad modeleraklimp som kan formas på många olika sätt. 2017-Julia ska få förklara hur modeleraklimpen började se ut.

Priortitera familj och vänner. Det skröt jag ju inte precis med när jag var på Fiji och Nya Zeeland inte haha. Jag var så långt borta, på olika sätt, och plågade antagligen mina föräldrar med bristen på kommunikation. Eller ja, jag bloggade ju varenda (jävla) dag, men med dåligt internet och elva timmars tidsskillnad höre jag inte av mig allt för ofta. Skottland är mycket mer kommunikationsvänligt.

Nyårspeppad på att träna? Vad snackar du om Julia? Du hade väl den minst oregelbundna träningen någonsin de första månaderna på året haha! Nyårspeppen kom väl när jag återvände till Finland. Och igen på hösten efter att ha festat och varit sjuk i en månad. Fast egentligen är det inte träningen som tog sig i kragen. Det var kosten. Och att dricka löjligt mycket vatten. Se till att få i mig vitaminer och mineraler jag har brist på. Mindre kaffe. Lite mindre alkohol. Röra på mig lite varje dag. Sova tillräckligt. Mindfulnesss. Det är det som som idag gör att jag känner mig mer fit än någonsin.

För att låta så osäker så visste jag tydligen precis hur 2016 skulle börja se ut. Fiji, Nya Zeeland, sökte till skolor, kom hem i april, flyttade utomlands och började studera. Antagligen första året som gått som planerat haha. I ett par år nu har jag börjat ett år utan att veta vart det slutar, men denna gång vågar jag ju påstå att jag veta var jag håller hus nästa nyår.

Om ett par veckor inleder jag andra terminen på University of Dundee i Skottland. Jag tänker fortsätta på samma vis jag avslutade förra terminen för jag fick riktigt bra flyt. På sommaren vill jag vara hemma, utomlands, jobba, backpacka, spara pengar och vara ledig. Så vi ska se hur jag egentligen får ihop det där riktigt. Pre-Skottland-flytt-Julia trodde att jag skulle göra nått slag av utbytesstudier redan nästa år men post-Skottland-flytt-Julia vet att jag vill stanna i Skottland nästa läsår.

Better choices. Det är min slogan för i år. Fortsätta göra bra val, göra ännu bättre val och när man, dagligen, har flera alternativ – choose for the better. 2017 tänker jag följa de medicinsk rekommendationerna jag fått med så få undantag som möjligt. Jag tänker stanna diciplinerad med hälsan. Jag ska unna mig något, vad vet jag inte ännu. Jag kommer göra bra ifrån mig i skolan. Jag kommer prestera.

2017 lär inte göra mig besviken, för jag är redan där jag vill vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s