”Att prioritera bort skolan var otänkbart, men att inte göra den här tavlan började också bli otänkbart”

Ibland känner jag mig lite tillgjord som bara ”jag är såååå busy” när jag inte ens berättar jag håller på med. Som att producera en till tavla.

vattenmarkt-voraNummer fem i min lilla stads kollektion med Aveo.


Inte många dagar före jag flyttade till Skottland satt jag på Aveos kontor och diskuterade. Jag tänkte inte lägga jobb före skola, men en tavla före mitten av november? Det kan ju inte vara omöjligt oberoende skoltakt va? Ge mig en vecka eller två att slå mig till ro och så börjar jag rita. Phh, jag har ju två månader på mig. Jag menar, i fjol gjorde jag två tavlor på en månad. Samtidigt som jag jobbade som servitör. Och var i Stockholm en vecka. Och förberedde för min långa utlandsresa. Att jag kunde ritade 14h på en ledig dag är lätt att glömma bort..
En, två veckor att komma igång blev snabbt en månad och fortfarande fanns inte ett enda streck på något papper. Inte skulle mina studier bli mindre intensiva heller. Jag mejlade till och med föreståndaren för första årets studerande om jag i skolan kunde få till godo för mitt arbete. Att prioritera bort skolan var fortfarande otänkbart, men att inte göra den här tavlan började också bli otänkbart.
Det var ungefär nu som jag bestämde mig. Om folk hinner jobba i matvarubutiker eller på caféer samtidigt som dom studerar till arkitekt.. och gå på krog mer än en gång i veckan. Då ska väl fan jag hinna göra en tavla.
Följderna var påtagliga och förvånande. Så fort jag fick mera att göra blev jag mindre stressad. Mina prioriteringar blev förstås bättre. Att jag var utan telefon ett tag gjorde också saker och ting lättare. Vad är värd min tid? Hon hade rätt, min föreståndare, som sa att studerande med jobb ologiskt nog har mer tid för skolan också.

 

Tavlan säljs exklusivt hos Aveo. Ni hittar den under ”Shop”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s