”Att läsa en tidning när jag äter. Att somna när jag lägger mig i sängen”

Universum har ett roligt sätt att säga åt mig när det är dags att lägga ner telefonen.

Det hände våren 2014. Vi hade just gått på läsledigt inför studenten och jag behövde en vecka (eller två) utan allt för strikta läs- och förhandsuppgifts scheman i början. Efter en ollistisdag (eller två) blev det allvar och just då föll telefonen ur fickan när jag steg ur bilen. Skärmen sprack och displayen gav upp. Jag var utan egen telefon i en dryg vecka och det var precis vad jag behövde för att komma igång med student förberedelserna på allvar.

Och så hände det i fredags. Just då föll telefonen ur fickan när jag gick i trappan. Inte en skråma men displayen visade bara en fin regnbåge av färger. Jag lär få tillbaka en kry och frisk telefon imorgon, måndag, men de här tre senaste telefonfria dagarna har varit så. sköna. Att läsa en tidning när jag äter. Att somna när jag lägger mig i sängen. Att inte se hur många osvarade meddelanden och mejl jag har förrän jag har tid att svara på dem. Med det sagt kommer jag älska att kunna lyssna på musik och ta foton var jag än befinner mig igen efter i morgon. Men jag ska komma i håg allt det där andra också när jag blir telefonägare igen.

 

Annars då? Aa jag lever och mår bra. Det går på rutin. Lätt vettskrämd över faktumet att jag redan varit här i två månader. Mer än halva terminen har gått och det börjar snart vara dags att planera examensfest. Ungefär så känns det. Det betyder i och för sig att det snart är jul och jag får vara hemma en sväng igen. Åh mys. Det här här är också första helgen på två månader som jag känner att jag hunnit med allt. Inte bara det där nödvändigaste eller måstena. De där små onödiga sakerna också, och lite till. Nämnde jag att min telefon gick sönder?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s