”De senaste trettiofem dagarna har jag hunnit med jävligt mycket, men inte allt jag vill”

p30-3

Trettiofem. Så många dagar har jag bott utomlands. Lika länge har jag inte låtit tangenterna berätta vad som hänt de senaste trettiofem dagarna.

Jag förstår inte hur folk kan ha tråkigt. Eller visst har jag tråkigt också ibland. Som i att göra något icke-roligt, men aldrig jag-vet-inte-vad-jag-ska-göra-tråkigt. För jag vill så himla mycket. Jag vill blogga. Jag vill göra videor. Jag vill träna. Jag vill umgås med mina rumskompisar. Jag vill träffa nya människor. Jag vill videochatta med dom där hemma. Jag vill gå på krog ibland. Jag vill angarera mig i studielivet. Jag vill verkligen fortsätta jobba med mina tavlor. Jag vill satsa på skolan. Och vet ni vad? Ibland skulle jag vilja ta det lite lugnt också.

De senaste trettiofem dagarna har jag hunnit med jävligt mycket, men inte allt jag vill. Att sitta 10h i skolan är ingen ovanlighet. Sju, åtta timmars sömn är ofta okompromissbart. Träning behöver vi inte ens diskutera, det ska ske. Att ta med lunch varje dag istället för att köpa i cafeterian må vara hälsosamt och ekonomiskt, men matlådorna görs ju inte av sig själv. Att socialisera sig är ju ingen dålig idé heller.  Kvar lämnar några mindre prioriterade saker ogjorda, som att blogga i trettiofem dagar.

 

↠ Okej. Jag flyttade till Dundee, Skottland och började studera till arkitekt på University of Dundee i början av september. Skolan är i toppklass. Det är det inte bara jag som tycker. Tydligen finns det andra som delar denna åsikt eftersom skolan nyligen blev utvald till Skottlands bästa universitet för andra året i rad. Utbildningen må vara tidskrävande, men jag älskar det vi gör. Vi har haft några projekt som mest har bestått av papper och pennan. Learning by doing är deras melodi och ibland känns det verkligen som om lärarna kastar ut oss ur boet för att vi ska lära oss att flyga. Än så länge har jag landat utan att krascha.

Jag bor i en studielägenhet. Jag har mitt eget rum med egen toalett och dusch. Fem andra identiska rum finns och så ett stort kök. Så det finns inte något att klaga på där inte. Förutom priset då kanske, men det här är trots allt billigaste studentlägenheten man kan få tag på. Vi är alltså sex personer som delar tak. I vårt hem finns det är vegetarianer och meat lovers. De som inte dricker alkohol över huvud taget, de som kan tänka sig att göra det och de som gör det regelbundet. Religiösa och icke religiösa. De med ursprung från ett u-land och de som växte upp i i-länder. Tre kvinnor och tre män, och ingen är från samma land. En från Northen Island (Irland), en från Welsh, en från England, en från Ungern, en från Tyskland och en Finland. Ungefär det enda vi har gemensamt är att vi kommer fruktansvärt bra överens med varandra.

Studieliv. Med 16 000 elever har man nog möjligheter till att arrangera det mesta. Det är precis vad dom gör. Skolans barer, och nu snackar vi inte lönnkrog med importerade billig sprit och svart verksamhet, jag menar nattklubbar som har kapacitet för flera tusen människor. Dom barerna, dom är öppna alla dagar i veckan. Om du vill engagera dig i icke-alkohol-relaterade aktiviteter kan du ju gå med i en av dom oändliga föreningarna. I ett parallellt universum där jag har mer fritid så sitter jag nog just nu och lär mig teckenspråk. Eller sport. Vill du sporta? Typ fäktning, bergsklättring och trampolin? Eller ta dykarcertifikat. Jamen då gör du det här då. Det här inlägget är inte i samarbete med University of Dundee. Jag vara bara jävligt imponerad när jag kom hit.

Det enda jag tillåtit mig själv att engagera mig i är ADAS. Association of Dundee Architecture Students. Arkitekt ämnesföreningens kommitté, vilket helt klart har varit rätt val.

 

↠ Vill ni veta det fina med att inte hinna göra allt man vill? Man måste välja vad man faktiskt vill göra. Vad man inte är beredd att offra. Att träna istället för att festa, att inte ha tid med skitsnack, att prioritera sig själv och att veta när man ska tacka nej. Jag är mitt uppe i ta reda på, i minsta detalj, vad min tid är värd att spendera på. Dom prioriteringarna är inte desamma som de var för trettiofem dagar sen.

September 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s