”när det snart är dags att dra upp rötterna igen”

DSC_0035aDSC_0031
568.JPG

Ja jag fattar. Man kanske inte bara kan skriva att man slapp in till en skola i Skottland och sen inget mer haha. Men jag ville liksom bara låta det få vara där, sjunka in, fatta. Fatta att jag sluppit in till en arkitektlinje. Fatta att jag sluppit in till det bästa universitet i Skottland. Bland 20e bästa i världen. I alla fall om man får tro world university ranking.

När jag fattat då. Då är det en massa iiiiiiik och glädjestamp på stället. Händer i luften som säger hell yeah. Excitment, jännitys och vad det nu än heter på svenska. Jag ler åt blotta tanken av att packa min rinkka igen. Jag var inte rädd för att inte slippa in, jag hade fixat det, jag börjar nästan bli van. Jag är ju glad att jag inte blivit antagen tidigare, mina mellanår har varit o-slag-ba-ra och jag ser så fram emot att börja studera, kanske mer än någonsin.

Men så kollar jag runt mig. Köksbordet, trappan ner till gymmet, gräsklipparen, cykeln. Sånt som känns hemma, och så blir iiik till ett ynkligt litet yyyh. Jag vet ju att jag vill, både studera till arkitekt och flytta utomlands. Det är ingen fråga om saken men den här gången kommer det inte bli kul att lämna familj och vänner, igen. Jag kom hem i april och även om jag bara var borta 3-4 månader skulle det ta 3-4 veckor att känna mig riktigt hemma igen. Nu trivs jag så fruktansvärt bra med att vara hemma när det snart är dags att dra upp rötterna igen.

Sen tänker jag ju inte på att jag ska bo i Skottland i fem år. Jo, utbildningen är fem år. Plus ett års arebtserfarenhet. Dels lever jag rätt långt med en vecka, en månad, ett år i taget. Inte fem. Dels är tanken på ett halvt decennium lite överväldigande och dels så tror jag inte jag kommer studera på samma plats alla år. I mån av möjlighet kommer jag nog röra på mig. Ett utbytesår i Stockholm eller Helsingfors hade fan inte varit dumt.

Nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Som sagt, det är en vecka och en månad i taget. Dom spenderas ännu här hemma. Vid köksbordet, påväg ner till gymmet, sittandes på gräsklipparen och på cykeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s