”Det som förr var tidfördriv är nu slöseri med tid.”

En sak många kanske inte tänker på.. och med ”många” menar jag de som åker till en fysik arbetsplats och jobbar sina x-antal timmar för att sen inte jobba resten av dagen. Jag har inte 8h om dagen 08.00-16.00 när jag ritar. Jag behöver inte, jag ville inte och varför skulle jag? Men det betyder att jag inte längre ”gör vad jag vill” när jag slutat jobbet. Jag har, som alla andra förstås, saker att göra på fritiden. Måsten, borden och nöjen. Den dagen jag började få betalt för att rita har en av dom här sakerna jag gör hemma börjat väga mycket tyngre. Det är inte så mycket ”jag vill hellre göra a istället för b”, det är ”jag får betalt för a men inte b”. All den tiden som jag la på olika projekt har nu blivit potentiell arbetstid. Det som förr var tidfördriv är nu slöseri med tid.

Nu är det dags att påpeka att ”a” oftast är det jag tjänar på OCH det jag hellre vill göra än ”b” en ledig kväll här hemma. Det är är inte synd om mig men det är synd om dom många idéerna jag har som inte får utrymme på mina 24h per dag.

Det krävs att jag ska finna lönsamhet – och bli förskyld – för att ta tag i en av dessa idéer. För några veckor sen när flunssabobborna hoppade på mig och tyckte jag det var dags att sammanställa min portfolio och designa om juliabck. De krävdes ett par sena kvällar och några olika layouter men som det ser ut nu – det gillar jag. Shout out till den där ena ynka lektionen jag hade i wordpress i Kymenlaakson Opisto som hjälpte mig att skapa en hel websida haha! Det krävs en eller fyra sena kvällar till som kommer ”portfolio” fliken upp i menyn.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s