”Det är väl det som är problemet när man är riktigt företagsam”

Jag har tyvärr ingen källa på detta (ja jag försökte googla haha) men inte för länge sen så var jag på Christoph Treier föreläsning där han berättade att när det kommer till prokrastinering så finns det fyra olika typer av människor. 30% behöver inspiration för att få saker gjorda. Ser dom att grannarna tvättar föstren så kan dom också få för sig att plocka upp fönsterputs och en trasa. 30% skiter i hur grannarnas fönster ser ut men om dom får en spark i baken så får dom tvättningen gjord. 30% öhm.. dom.. ja dom behöver.. det var den där källhänvisningen nu hehe. Det jag ville komma till var att enligt Treier är det 10% som bara behöver få en arbetsuppgift framför sig och utan tillsägningar gör det inom utsatt tid. Jag lutade mig mot min kollega bredvid mig och sa ”jag hör till den tiondelen”.

Jag säger inte att mamma och pappa inte behövt påminna mig diska  eller klippa gräset men jag är en rackare på att få gjort saker. Jag är ungefär världsbäst på deadliner. Jag klarar inte av att ha mörka moln hängades över huvudet bestående av jobbiga och viktiga saker ogjorda. Det finns liksom inte i min värld att kolla en film före göra läxan.

Jag hade inte tänkte mer eller mindre på det. Utgick från att alla har samma förutsättningar att ta tag i saker. Trodde inte jag var exeptionell. Där har jag aldrig riktigt haft medlidande för prokrastinerar. Inte förstått hur man kan följa 293048 tv serier eller hinna läsa ut en bok om fyra dagar. Jag vet nästan inte hur det känns att tråkigt. Ligga-på-soffan-jag-vet-inte-vad-jag-ska-göra tråkigt. Jag vet alltid vad jag ska göra. Det finns alltid något att göra. Jag anser ju att det här är en av mina bästa egenskaper, att jag tar tag i måstena först, men det är väl det som är problemet när man är riktigt företagsam. Det finns alltid något mer att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s