Dag 98

Fredag. 04:45 satt jag redan påklädd och åt frukost. 05:15 gick vi och 05:35 skulle vi checka in. Två simfenor, en mask, en snorkel, en luva, en våtdräkt och en informationsvideo. Idag uppfyllde jag och några andra många barns barndomsdröm, att simma med delfiner. Det här är inga tama, tränade delfiner i en bassäng som du kan klappa. Det här är helt vilda delfiner i öppet hav med absolut inga garantier på att simma med dem ens skulle lyckas. Vi hade inte vinden på vår sida så i rätt stora vågor snorklade vi äga bland jo, delfiner. Tiotals, hundratals. Makalöst att komma så nära, även om vi inte fick röra dem. Det var mer vi som skulle underhålla delfinerna än tvärtom. Det var läten och dykningar och att cirkulera likt en delfin. Efter bara 10-15 min i vattnet var vi tvungna att komma upp i båten och bara en minut senare var vågorna farligt höga. Då fick vi, med ett hårt grepp om relingen, se på när delfinerna simmade runt och under båten. Den här arten är också känd för att hoppa baklänges volter ovanför ytan. Efter hela den här resan fick dessutom tillbaka 30% av pengarna eftersom vi skulle varit i vattnet med delfinerna längre om vi bara kunnat. Vi var nog enda gruppen som kunde åka ut på havet idag.

Bussen väntade på oss körde oss till Picton, den nordligaste staden på södra halvön. Japp jag är redan varvet runt. Tog den välbekanta färjan över till huvudstan Wellington. Wellington är absolut ett av mina favoritställen av de över 20 ställena jag besökt på Nya Zeeland. Kul också när man kommer tillbaka till ett ställe ock faktiskt vet vad man sysslar med. Jag visste ju var butiken låg så jag gick dit för att handla och sen drack jag några glas vin med två från min buss på en okänd och två bekanta barer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s