Dag 91

Fredag. Påväg bort från boendet vi inte älskade allt för mycket så säger busschaufförn att enda vägen ut är översvämmad och att vi inte slipper ut på åtminstone ett dygn. Första trodde jag inte på det för att jag inte ville tro på det haha. Vi var påväg ut till en ö jag inte ville missa och dessutom ville jag stanna dom planerade tre nätterna i Queenstown. Det längsta stoppet på hela resan. Jag vågar påstå jag var den första i bussen som kom ihåg dagens datum och behövde inte längre tro på den dåliga nyheten.

Påväg bort gjorde vi några stopp men ärligt talat var det roligare att sitta/dansa i bussen. Det är så sköna typer som man faktiskt känner nuförtiden. Eftersom det är en hop on off buss jag reser med förväntade jag mig att folk skulle komma och gå ännu mer än va de redan gör. Men det är flera jag rest med ett tag nu. Jag förväntade mig heller inte att två natts stoppen skulle bli så betydelsefulla. Det betyder att bussen framför en är där första natten och bussen bakom en kommer nästa dag, så du träffar folk som tidigare varit i din buss men som stannat längre eller kortare än dig på nått ställe. 
Dagens destination var Stewart Island, en ö söder om södra ön. Om du ska ha en chans att se södersken (norrsken fast vid Sydpolen) eller vilda kiwifåglar så är det här du ska vara. Jag försökte mig inte på någon av dessa eftersom chansen var väldigt liten. Vad vi dock försökte göra efter att vi checkat in på vår hostel var att se blåa pingviner. I solupp- och nedgång kan man med lite tur se dessa små pingviner men jag gissar att vi var för många och för högljudda för att möta på dem.
På kvällen tvättade jag kläder, gjordd storkok och bara hängde med mina medresenärer. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s