Dag 90

Torsdag. Idag böt vi buss och chaufför och de mesta av passagerarna hade bytts ut. Dock var det nog inte bästa dagen för introduktioner eller första intryck haha. Så gott som alla var ute dagen innan så alla ville mest sova men nu var vi faktiskt påväg till en av Nya Zeelands vackraste platser så man var liksom tvungen att hålla upp ögonen. Vi var påväg till Milford Sound, som jag sett som en av höjdpunkterna på denna resa. Jag vet inte om det var baksmällan, mensvärken, regnet eller molnen, men jag var lite besviken. Vi åkte med en båt genom en flod som avgränsades av höga berg, branta som stup. Vattenfallen och bergsväggarna var vackra men ja, inte tillräckligt för att få oss ur cafeterian haha. En vacker dag är det nog en helt annan upplevelse. Tillbaka vägen var däremot oväntat vacker. Regnet gav upphov till hundratals tillfälliga vattenfall längs bergsväggarna. Så det blev några blöta fotostopp före vi kom fram till nattens hem i Gunn’s Camp. Ett avlägset ställe utan signal. Elen var temporär, varmvatten var begränsat, det fanns inget kylskåp och dessutom stank det. Jag har inget emot att leva lite primitivt, dagarna i överfulla hostell i storstäder fick mig att längta tillbaka till just de här lugna övernattningarna vi haft. Men men, eftersom idag blev en dag som bara bestod av att göra stor middag åt allihopa, spela kort, dricka varm choklad och sen gå och sova så är jag ganska glad att vi inte slösade bort en kväll på ett bättre ställe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s