Dag 86

Söndag. Så idag skulle jag få åka helikopter, vilket har varit en dröm ända sen pete-tiden, och sen vandra på glacier i tre timmar. Men nej. Det var molnigt och regnigt. Jag har ju redan haft mindre lyckade aktiviteter p.g.a. väder men den här gången kunde jag inte ens trösta mig med att jag sparade pengar. Jag hade gärna spenderat dom där pengarna.

Nå. Istället åkte vi till foten av glaciärerna för att vandra. Först gick vi en timmes hike där vi såg glaciärerna och kunde rör en annan. Det var meningen vi skulle ta en annan, 1,5h timmes hike, efteråt men då slant det för mig och nederländaren Joost för vi skulle bestämt ta den 5,5h långa haha. Det var ingen dans på rosor men det gjorde det ännu bättre. Det var en ordentlig hike där det var mer klättring än stigar. Det var inte fråga om du halkar, utan när du halkar. Man tappade både andan av att gå och av att se sig omkring. Jag blir riktigt miljöaktivist när jag ser hur förbannad vacker denna värld kan vara.
Så lite mer spontant blev det en till 20km, 6 timmars hike denna vecka haha. Tänkte inte ens på det. 
Hemma åt jag middag. Uppvärmd middag, tack och lov. Det här är nog minst favorit hostellet vi varit på. Köket är inte värst rent och alltid proppfullt så jag är glad vi inte behövde kocka idag. Med mat i magen gick jag till poolerna dom har utomhus i närheten. En 36 grader varm, en 38 grader varm och en 40 grader varm. Ni kanske förstår att set var rätt skönt för mina trötta ben. Så skönt att jag nästan inte kunde stiga upp därifrån igen haha.
Hemma igen åt jag, igen. Förbränner man 3000 kalorier så vill kroppen ha tillbaka dem också. Sen hängde jag på rummet med resenärerna jag kännt längst, man börjar faktiskt lära känna varandra rätt bra nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s