Dag 80

Söndag. Vi hade sovmorgon till 9 och 10 stod vi i ett stall. Vi var en grupp på åtta som bestämde oss för att rida idag. Man kunde komma helt oerfaren av hästar, kategorin jag faller in i. Jag gillar faktiskt sättet dom hantera nybörjare på här, och på Fiji för den delen. Det är leraning by doing som gäller. Klart dom berättade om säkerhet och så, men sen var det bara att kliva på hästen utan vidare instruktioner. Behöver man assistens finns den alltid till hands men det är mer befriande om man klarar sig själv. Jag tror man blir mer nervös av för ingående instruktioner och hänvisningar, vilket leder till att man inte gör lika bra ifrån sig som när folkvettet får styra.

Jag har aldrig varit en höst person. Eller åtminstone inte en Finland höst person. Den Nya Zeeländska hösten är det inget fel på! Det var otroligt mysigt att rida bland fallande löv. Utsikten var helt bedövande vacker. Tycker synd om alla de som hade sin första riderfarenhet i någon ridhall, runt runt runt i cirklar. Min första ridtur kommer bli svår att toppa med berg och dalar, bland får och getter. Vi fick testa trava också men jag föredrog skritt eftersom jag kunde se mig omkring då. Stannade på toppen av ett berg, fotade, åt ett mellanmål före vi red ner igen. Det hela tog runt fyra timmar så vi var tillbaka 14 tiden. Vi var ju och handlade igår så jag och Chantal stekte kyckling, potatis och grönsaker. Jag har serverats omåttligt med god mat på den resan men att göra egen mat var nästan bättre.
Efter att ha duschat av mig hästlukten spenderade jag lite kvalitétstid med kameran. Fotade djuren som finns på den här farmen, gick till en flod och kände mig allmänt liten bland bergen om omringar oss. Stötte på guiderna från ridningen och hjälpte dem med ett vattensystem för hästarna. På riktigt såg jag mest på och stannade där så jag gick sjuss tillbaka på flaket till en fyrhjuling haha. 
Chilla med Chantal, blogga i en soffa, äta middag, packa och gå och lägga sig 21.00. Imorgon är en dag jag sett fram emot väldigt länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s