Dag 74

Måndag. Hade jag förstått att jag påriktigt lämnade mitt volontärhem hade jag nog varit mycket ledsnare än vad jag var 06:15 påväg in i en taxi. Tårarna föll inte förrän jag kramade Max och Lisa en sista gång, dom jag känt längst på Fiji.

Det var inte superkul att vänta på flygfältet och att stiga på planet var tungt. På flyget frågade en flygvärdinna hur länge jag var på Fiji, när jag svarade 10 veckor flög minnesbilden från flyget till Fiji framför mina ögon. Jag satt på ett plan av samma flygbolag serverad av en kvinna med samma kläder som nu men jag kunde inte för nått i världen förstå att det var hela 10 veckor sedan.

Jag var lite i chock i planet. Dessutom utmattad. Och hungrig. Det här är hur trött jag var: jag hade 3 platser för mig själv men jag satt bara i en. 

Från planet såg Nya Zeeland lika bergigt och vackert ut som man kan föreställa sig. Lite märkligt att se en storstad igen, med tusentals hustak tätt inpå varandra. På marken igen kände jag mig rätt modern och självständig haha. Med min halvtimme av wifi på flygfältet tog jag reda på hur jag tar mig till hostellet, printscreenade kartor och tog mig dit billigt och utan problem. Vad gjorde dom liksom utan smarttelefoner förritiden hehe?

Hann bara packa upp mina saker på hostellet före Chantal kom genom dörren. Chantal var volontär 8 veckor på Fiji och de sista veckorna lärde jag känna henne riktigt bra. Jag och hon köpte biljett till samma bussbolag på Nya Zeeland, dock olika rutter. Hon åkte till Nya Zeeland några dagar före mig meb med några fjuttändringar i våra reseplaner så var vi två veckor tillsammans! Jag såg fram det men förstod vilken jävla lättnad det skulle vara att ha någon från Fiji med sig. Det är en ganska stor omställning från att flytta från ett hus med nära vänner runt omkrings sig alla timmar på dygnet – till att flytta till hostel där man inte känner någon. På många sätt tror jag det varit lättar att första göra Nya Zeeland och sen Fiji – men jag ångrar inget. Chantal var nog lika glad att se mig som jag var att se henne och efter en god asiatisk middag fick vi träffa ännu en föredetta volontär från Fiji. Min gamla rumskompis Xaviera (eller Cherry som jag döpte henne till första dagen haha) studerar i Auckland så vi fick se henne och jag lämnade dessutom mitt handbagage hos henne med saker i som jag inte vill bära på i Nya Zeeland. Tar genast tillbaka det där med att åka till NZ för Fiji. Annars hade jag ju inte haft kompisar här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s