Dag 66

Söndag. Dagsutflyyyykt. Färja ut till första ön utanför Nadi, Southsea Island. Står du på ena endan av ön så ser du den andra endan, så stor är den. Först av allt fick vi information om program och aktiviteter och vad gör spontan-Julia sen då? Jo hon testar på scuba diving. Det är inte ens nått jag drömt om eller tänkt göra på Fiji men magkänslan tyckte jag skulle prova och som magkänslan oftast har så hade den rätt. Det var så jäkla häftigt. Bara att andas under vatten tyckte jag var underhållande. Att korallen och fiskarna var helt enastående var ju ett plus också. Skillnaden från att snorkla och att dyka är att fiskarna på bottnen är mycket större. Mer fiskar än jag kan hålla räkningen på, barracuda och ja, jag och hajat börjar ju bli rätt bekanta med varann. Instruktören förklarade senare för mig att en barracuda är mycket farligare än hajar. Sånt kan ju vara bra att veta om jag dyker igen haha. Inte om, när jag dyker igen. Egentligen förstår jag inte varför inte det varit på min to-do lista tidigare, eftersom jag älskat att dyka sen jag kunde simma i simbassängen hemma. 

Kom upp till ytan passligt till lunch. Vi har bara ätit super mat den här helgen! Till det blev det ett glas vin, och sen fem till. Öl och vin var inkluderat i priset för dagsresan. Jag som hade en vit månad i misstag haha tyckte en dagsfylla inte lät så dumt. 

Det var brännande hett, vilket är mer regel än undantag nuförtiden så vi varvade solstolar i skugga med havet. Har nog inte skrattat så mycket sen jag kom till Fiji som jag gjorde när vi lekte i vattnet. Snorklade och paddlade med SUP (stand up paddle mamma) runt ön men annars spendrade vi all tid på stranden vid denna paradisö.

17.00 åkte vi upp på land igen. Åt middag vid bamboo och fortsatte på dagsfyllan. Eller ja, alla utom jag och Lisa gick och sova före 21.00 haha. När jag vid ett tillfälle satt själv vid mitt bord gick jag bara till närmaste bord och satt mig ner där. Det är liksom inte alls konstigt på ett hostel för backpackers. Vid bordet satt tre typer från England som jag umgicks med resten av kvällen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s