Dag 63

Torsdag. Tidig väckning och tidig avfärd med buss. Första etappen av denna resa är vi bara fyra stycken, jag, Max, Lisa och Anna. Vi fyra är ”äldst” i huset nu och vi kom hit samtidigt. Vet ni hur skönt det var att bara vara fyra? Don’t get me wrong jag älskar våra stora kompisgäng och gruppresor men det är mycket smidigare med en taxi än tre-fyra.. Buss, taxi och båt till Robinson Crusoe island. En av många fantastiska öar i detta örike. 

Vi har ett fräsht rum där vi än så länge är själva (vi sover alltid i dorm rooms). Det första jag och Max gjorde var att gå och sova. Vet ni vad som får en att känna sig friskare när man har en förkylning? När ens kompis har matförgiftning… Max trotsade rekommendationerna att inte dricka kranvattnet efter cyklonen och får nu betala för det.

Vi som kunde hålla ner vår lunch åt supergod lunch och bjöds på högklassig underhållning med dans, kläduppvisning, knivkastning och elddans. Lunchtid en torsdag haha? Dom satsar verkligen på underhållningen här för efter lunch blev det en naturrunda där dom förklarade medicinska effekter av växter här och sen krabbrace haha. Jag, Lisa och Anna spenderade nån timme på stranden med snack, tupplurer och böcker. Behöver jag säga hur bra jag har det? Även med en förkylning.

Bevittnade en solnedgång på en vindstilla strand. Tog ett dopp i havet. Åt middag, och den middag då! Kokta och okokta grönsaker, vitlökspotatismos, fisk och kött med sååås. Godaste maten jag ätit sen julbordet! En dusch i ”bucket shower”. Ett duschmunstycke fäst i en hink man fyller med vatten, faktiskt en av dom fräschare duscharna på Fiji! När jag kom tillbaka var bonfire tänd och en ur personalen satt med ansiktet fullt av tårtrester. Det var hennes födelsedag och hon bjöd på tårta till oss, det som fanns kvar av den. Vi diskuterade snö och påsktraditioner med en av dom vänliga själarna ur personalen. När vi sedan låg på stranden bredvid brasan och kollade på den stjärnklara himlen så föll en stjärna. Lisa konstaterade att hon inte vet vad hon skulle önska sig. Vi var ju redan här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s