Dag 54

Tisdag. Möte efter frukosten. Det är verkligen en dag i taget som gäller. Idag var vår hjälp mest behövd i en park i Suva. Nämn något jag inte plockat upp idag. Trä, plast, glas, förpackningar, skolmaterial, skor, stearinljus, markeingspenna, en liten skateboard.. Åt lunch i parken och fortsatte med lite räfsande. Var hemma ett tag, jag tog en löprunda och sen åkte jag och några andra iväg till en av våra handledares hus. Vi högg ner träd och imorgon ska vi ta oss an huset, som åtminstone har ett hål i taket. 
Det blir ju så jävla påtagligt när det är nån man känner. En annan handledare skickade en bild åt mig idag på morgonen och berättade att han åker hem till sin by några dagar. Den suddiga bilden tagen från luften visade nått som ska likna hus och ett fraktfartyg som låg på sidan på stranden. Förstår ni vad det som faktiskt sker här i landet jag bor i? Förstår ni att det är inget annat än turen som avgjorde att det inte ligger omkullvälta fraktfartyg utanför mitt hus. Hade inte cyklonen ändrat riktning när den var ovanför Fiji hade vi varit i ögat av stormen. Det var turen som gjorde att vi kom undan så lindrigt som vi gjorde. Det var oturen som gjorde att hela Fiji skadades. Hade inte cyklonen ändrat riktigt hade antagligen nordvästliga Fiji klarat sig. Jag hatar att min tur skadade andra. Fick höra idag att vissa öar drabbades av cyklon, jordbävning och tsunami. Bekräftad dödssiffra är nu 29, det är ett mirakel om den inte stiger.
Det finns ingen bra åsnebrygga från det där. Kan väl säga att jag börjar vara skrämmande nära till klar med förhandsuppgifterna. Gjorde min fjärde intervju för finlandssvenska medier idag och jag och en annan volontär hamnade också på en bild i Fijis nationella tidning. Så den måste vi köpa imorgon.

En reaktion till “Dag 54

  1. Ojoj he e no så svårt ti föstå he som ha hänt där… he känns så avlägset från slaske å vardan här…sköt om dig å andra!! Tänker på er!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s