Dag 50

Fredag. Idag åkte vi upp till Nadi. Ja ville inte skippa en dag från jobbet men vi hade inte hunnit till Nadi idag om vi åkt efter jobbet. Dessutom hade vi planer för idag.
Dom planerna var att åka till Mud Pools. Det var nått av det häftigaste, skönaste och mest avslappnade jag någonsin varit med om! Började kort och gott med att kleta in oss i lera. Överallt. Vi vandrade och kollade på varmvattenkällorna dom hade där. Sju stycken källor med naturligt 72 grader varmt vatten från vulkaner. Det ni. 
Fijianer skämtar väldigt mycket men vad den lokala guide inte visste var att när han retsamt säger ”you can go play wolleyball with the locals over there” så är det precis vad vi tänker göra haha. En minnesbild jag lägger i bakhuvudet i samma fack som öarna och bergen jag såg när vi körde jetski, samt gångerna jag snorklat utan kamer – dit lägger jag också skrattande volontärer täckta i lera som spelar wolleyboll med lokalbefolkningen med makalösa berg i bakgrunden. När leran torkat gick vi ner i en naturlig lerbassäng med lera upp till knäna. Varm lera. Också den kom från vulkaner. Dom berättade att hot stone massage metoden har sitt ursprung från just den här lerpoolen. Nästa etapp var bad i varmvattenpoolen. Det 72 gradiga vattnet har kylts ner till 38-40 grader. Det är helt absurt att bada i så varmt vatten utomhus som dessutom blivit nedkylt, inte uppvärmt. Väldigt skönt förstås. Vi blev erbjudna massager till volontärpris så grädden på moset var en 15min massage. Alltså jag kände mig full efteråt för jag var så avslappnad. Hela det här kalaset började kosta 30FJD. Vi fick alltså en spabehandling med de absolut nyttigaste råvarorna direkt från naturen för 13 euro. Det är löjligt. Fiji är inte speciellt billigt, men visst finns det guldkorn som dessa!
När vi kom tillbaka till hostellet åt vi middag. Vi stannar alltid på Bamboo, det är rätt billigt, riktigt bra och stället man hänger på. Alla från hostel runtom samlas vid Bamboo. Vid middagen var det ett kärt återseende med en föredetta volontär, Monja från tyskland. Alltså först avslutade hon sitt program så då sa vi hejdå, men hon och hennes pojkvän skulle resa på Fiji ett par veckor så dom skulle komma tillbaka en vecka senare så det blev det hejdå nummer två. Nu hade dom också sin sista kväll i Nadi så en tredje gång fick jag lov att säga hejdå till denna brud haha. 
Efter spa-andet var enda jag vill göra att blogga, läsa min bok och sova. Hann skriva ungefär tre meningar av detta blogginlägg innan Max drog med mig till en kava-ceremoni där vi satt i nån timme haha. I ringen runt kavaskålen satt tre umeåbor bredvid mig, såklart. Fick en trevlig – svensk – pratstund. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s