Dag 32

Måndag. Veckans första dag. Eller ja, andra dag om vi nu följer Fijianska mått. Första dagen på länge i alla fall som jag åkte och jobbade! Mår mycket bättre nu, och jag ber om att jag får må mycket bättre också när antibiotikakuren slutar.
På dagiset var det sig likt. Många barn, många böner varav jag fick/var tvungen att hålla en. Barnen lärde sig bokstaven M idag. Min coordinator från Indien frågade om vi lär oss samma saker på dagis i Finland. Jag konstaterad, nästan förvånat, att vi inte lär oss alfabetet före sju-årsålder. Vi leker mest. Att klippa ut ett bestämt antal björnar minns jag nog allt att vi gjorde. Men inte var det mycket mer lektioner än så. Min coordinator tyckte det var bra, att barnen här är i skola för tidigt. Sedan berättade hon att i Indien lär dom sig allt utantill. På mattelektionerna räknar dom i huvudet. I tolv-årsåldern börjar dom skriva ner saker och ting. Den där huvudräkningsdelen tycker jag inte alls låter dålig.
Eftermiddagen for förbi med ett swisch. Jag planerade resande på Fiji och Nya Zeeland. Tills strömmen for och jag började jobba med penna och papper istället. Temat på dagis den här veckan är ”My Family” så jag ritade ett släktträd att visa upp imorgon. Diskuterade med volontärer. Mina rumskompisar är både jätteshyssta, en flicka från Kina och en från Canada 🙂 stavas Canada med K på svenska? Kanada? Äsch, ni vet vilket land jag menar.
Så vips var det kväll och jag borde göra förhandsuppgifter. Nämen då trillar det in ett mejl som säger att jag har tillgång till @ThisIsSvenskfinland kontot på instagram den här veckan! Lite smygstolt är jag allt eftersom jag enda sen jag började följa kontot för så gott som ett år sedan velat vara en av gäst-instagrammarna. Kaj Korkea-Aho och jag liksom. Så den här veckan kommer ni alltså bjudas på mer bilder från Fiji än någongång tidigare! Det är bara in och skicka på this is svenskfinland 🙂

En reaktion till “Dag 32

  1. No tror ja vi lärd oss alfabete i dagis? Man hadd ju nå trulle-stege? men int minns ja riktit va an bestod av haha 😀 iaf kona man ju no skriv åtminstone eget namn då man börja skolan väl?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s