Dag 30

Lördag. Idag packade jag ner alla mina mediciner och satte mig på bussen till Nadi. Att sitta hemma och vila en till helg hade nog mitt immunförsvar gillat men tro mig, jag blev antagligen friskare av att komma bort från Suva. Ingen vild helg men om jag ändå måste ta det lungt kan jag göra det bredvid havet.
Den tyngst vägande fakorn var ändå att mina två rumskompisar flyger från Nadi den här helgen så jag ville gärna följa med dem sista dagarna. Det är ett backpacker hostel som i princip alla volontärer bor på när dom är i Nadi. Jag stannade på deras systerhostel min första natt i Fiji, det var rätt surrealistiskt att stå vid samma disk som för en månad sen. Då var precis allting nytt och nu är detta hemma. 
Tillät mig en dag utan en enda tanke på förhandsuppgifterna, istället låg jag i en hammock och läste en bok. Det fanns en svensk bok i bokhyllan på boendet! 438 dagar. Den om två journalister som hamnar i fängelse i Etiopen för dom bråkar med den yttrande friheten. Har hört om boken och nu när den var framför näsan på mig kan jag inget annat än läsa den!
En av mina roomates, Cydnee, åkte till flygfältet. Alltså jag tycker det är jättesynd hon åker men att säga hejdå är tydligen en egenskap man kan lära sig. Efter alla kompisar jag skilts från så var ännu en ingen big deal. 
Vi var fyra volontärer som åkte upp hit tillsammans men på Bamboo mötte vi upp fem andra nuvarande och föredetta volontärer. Åt grillat till middag, gud va härlit med grillad mat. Och friterad banan med vaniljglass till efterfest. Några rundor biljard med två engelska pojkar, ett telefonsamtal med mamma och så tog jag en ljuslykta och satte mig på stranden för att skriva detta. Löjligt mjuk sand, havets vågor och stjärnklar himmel. Jag mår så fruktansvärt bra av att sitta här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s