Dag 25

Måndag. Hade bestämt mig för att vara frisk idag och åka iväg och jobba. Så jag gjorde det. Åkte till ett nytt dagis (faktiskt ett dagis andra volontärarbetare rustat upp och målat så det var roligt att se in real life). Barnen i det här dagiset var mycket mer lydiga än i det tidigare. Nästan för lydiga. Lärarna är ganska stränga och jag älskar ju inte hur religionen regerar över allt. Vi bad fyra gånger på två timmar, dom lär sig bibelverser utantill och många gånger påpekades det hur Jesus dog för att vi gjorde synder. Jag fick läsa genom dagisets läroplan där det bokstavligen stod att all lärdom kommer från Gud och om hur dom som inte vänder sig till Gud kommer att förevigt lida i helvetet. Jag har tidigare inte behövt reflektera över min egen tro men avsaknaden av min religiösa tro blir ganska uppenbar här. Men det är bra att behöva hanskas med barn, personal och volontärer som en har en stark religiös övertygelse. 
På det här dagiset förväntad volontärerna dagligen leverera program och aktiviteter vilket kan bli krävande. Barnen kan väldigt dålig engelska och klarar bara av att lära sig väldigt basic saker. Hade nästan varit lättare om vi kunde ha mer komplicerade övningar, som skolämnena. 
Jag ska verkligen ge dagis-programmet en chans men jag kommer nog byta till construction work i något skede. Det kom jag underfund med när jag ännu var på ålderdomshemmet. Construction är dyrare (åtminstone 100€) men det verkar riktigt roligt. Inte för att jag kom hit för att hitta det lättaste och roligaste jobbet. Men det här också min resa och jag vill göra det jag trivs bäst med, det är då jag kommer kunna göra bäst ifrån mig som volontärarbetare också.
Det är frågan om om jag var frisk nog för att jobba idag, för när vi kom tillbaks stupade jag i säng direkt. Drömde att jag körde vespa på karperövägen. Ni vet när man vaknar upp och inte vet var man är? Mm. Gör det, och upptäck att du är på Fiji haha. Planerade morgondagens program till dagis och sen skrev jag en skriftlig motivering och skickade in en portfolio samtidigt som vi kollade Harry Potter 3. Skönt när man får något delmoment klart, inte bara påbörjat. Inte Harry Potter då, utan förhandsuppgifterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s