Dag 19

Tisdag. Hängde upp tvätt före frukost idag och idag börjar skolorna igen så det kryllade av barn på gatorna. Jag, två andra volontärer och vår coordinator åkte till dagiset vi besökte igår. Men idag var det fyllt med ungar. Första som hände var att en flicka rusade fram och kramade om mig. Gick runt mellan lekhörnorna och hjälpte till enligt behov. Barnen ritade äpplen, eller jaa apple, och bokstaven a. Jag ritade en bilbana. Tre, fyra pojkar lekte med banen och låt oss kalla tre av pojkarna för Ben, Max och Kim. Ben är ganska blyg och lessen och när han leker med en bil kommer Max och tar bilen ur Bens hand. Innan jag ens hinner säga något tar Kim den stulna bilden från Max, ger tillbaka den till Ben och ger sin egen bil till Max. Sådana ungar har jag inte något emot att sköta de närmaste veckorna. Mycket sång och bön. 
Fiji är väldigt religiöst och det är inte jag. På utsidan av dagiset är det stort målat en hand som pekar rakt fram, på åskådaren med texten ”YOU NEED JESUS”. Jag har väl mina åsikter om att lära ut 5 åringar allt om en religion dom föds in i. Jag har åsikter om att lära ut barn allt som inte bevisligen är sant. Men jag tar säden dit jag kommer och håller mina åsikter för mig själv. 
Mycket barn och visst är det stohej med att få alla på plats men lärarna verkar ha bra hand med dem. Själv var jag kö-polis ute vid rutschkanan.
Efter lunch hade jag en svara-på-mejl-red-upp-bilder-eftermiddag. Efter middag åkte jag och Darcie ib till Suva för att ta bilder till mina förhandsuppgifter och för att gå och bråka på vodafone. Måste tyvärr bråka på nytt eftersom mitt nya simkort inte funkar än. Det var i alla fall kul att göra nått två personer, eftersom man annars alltid umgås med tolv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s