Dag 18

Måndag. Jag sover i den övre sängen, på övre våningen och dessutom bor vi i en backe. Hittills har vi alltid haft för gardinerna i vårt rum och av någon anledning så var dom inte det igår kväll. Så när jag vaknade inatt hade jag riktigt fin utsikt över Narere.
Skolor och dagis har haft lov på Fiji tills nu. Idag var första dagen på ett dagis, mitt egentliga volontärprogram. Barnen kommer först imorgon men vi fick träffa lärarna och förbereda för morgondagen. Typ rita plakat med tusch. 5 åringen i mig älskade det. Dagiset jag ska vara på (åtminstone denna vecka) är som de flesta andra byggnader här, jämför med Finland väldigt risiga men antagligen helt okej för att vara här.
Efter lunch hade vi ett möte. Jag jobbar för the Green Lion, men volontärorganisationen som förmedelade mig till Green Lion heter IVHQ. Det råkar sig att denna vecka är två personer från IVHQ på plats här i Fiji. Jag fick bl.a. träffa min kontaktperson jag mejlat med sen jag anmälde mig hit i början av hösten. Vi som kommit hit med IVHQ bytte information och feedback i över en timme. IVHQ besöker sina arbetsplatser 1-2 gånger i året så jag är väldigt glad att jag råkade vara här denna vecka. 
Efteråt åkte vi till Suva och fick visa-stämpel i våra pass, så mitt visa är nu förlängt till 14 mars då jag flyger till Nya Zeeland! Lämnade mina kompisar som skulle äta och gå på bio och jag köpte lite stuffs: solkräm, aftersun, simkort, snorkel och simglasögon. 
Jag traskade till Grand Pacific Hotel och satt i den enorma lobbyn och väntade på två MALAXBOR. Dom är här en vecka på jobb (sa nån wärtsilä eller?) så jag passade på att tala lite malaxdialekt. Hotellet dom bodde på var ju ett palats i mina ögon. Satt vid poolen och drack några före vi for till en fin restaurang intill amerikanska ambassaden. Där råkade Green Lion cheferna och IVHQ typerna sitta och äta när vi traskade in haha. Med sig hade killarna också ett paket åt mig från Finland med gopro delar, saker jag inte visste jag behövde när jag packade och godis av min mamma och mina extra-mammor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s