Dag 16

Lördag. Åt bl.a. plättar till frukost på hostellet mmmmm. Jag gick ett varv runt ön, såg både en liten haj och en krabba längs stranden. Låg i en hammock. Vi checkade ut från hostellet. Snorklade lite och spelade beachwolley. Om ni nu kallar det ”spela” eftersom jag sprang och doppade mig efter var femte serv typ haha.

Efter lunch tog vi en båt från Bounty Island och nästa stop var Beachcomer, en ännu mindre ö. Det märktes också för mycket av utrymmena och gångarna kändes rätt trånga. 
Jag mådde ganska dåligt hela dan. Förskyld och allmänt illamående. Min kropp som tål vad som helst i Finland är känsligare här. Så första timme på Beachcomer låg jag och lyssnade på podcast. Ett dopp i havet gjorde saken bättre. Fick lite hemlängtan. Inte så att jag vill komma hem, ville bara telepatera mig hem några timmar. Stilla havet påminner mig hur jävligt långt borta Europa är. Dessutom, mår man dåligt är det väldigt lätt att föreställa sig att man mår bättre hemma, fast förskylningar ju inte funkar så. 
Det var galet hett idag. Bright är hur jag skulle förklara det. Man blev bländad fast man gick och kollade i marken för allt var så ljust. Gick inte heller att gå i sanden utan skor. Värmen är antagligen medbrottsling till varför jag mådde som jag gjorde. Och dricksvattnet är så förnedrande dyrt på öarna. Man lär kunna dricka kranvattnet men om inte vill ta risken får man betala 8,20$ för en flaska som kostar 0,90$ i närbutiken i Suva…
Jag lärde mina kompisar tre kort. Brainstormade på förhandsuppgifter, vilket var väldigt trögflytande idag. Åt middag och så försökte vi oss på att se solnedgången, men den gömde sig bakom molen. Duschade och så bjöd personalen på en show. Jag nöjde mig med att se på när de övriga gästerna dansade och tävlade i limbo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s