Dag 14

Torsdag. Dag 14. Exakt två veckor gått och exakt två månader tills jag flyger Nya Zeeland. Jag säger fortfarande att jag har ”tio veckor kvar” fast det är åtta. Så försöker skaffa lite tidsperspektiv haha.

Sov sisådär 2-3h inatt. Nej jag var inte full. Ja, jag var hemma före 12. Men fulla volontärer som inte var hemma före 12 höll oss vakna. En sjuk Julia var inte överlycklig men idag skrattade vi åt det. Tidig väckning eftersom jag, Darcie (rumskompis från USA), Cydnee (också rumskompis från USA), Max (från Frankrike) och Kira (från Tyskland) tog taxi till Suva följt av över 4h buss till Nadi. Suva och Nadi är på motsatta sidor av Fijis största ö, och det tar lite på 4h att köra. Lite perspektiv. Inte en minut sömn fick jag på bussen. Framme i Nadi tog vi taxi till hamnen och köpte båtbiljetter. 

Vi ska besöka ett par öar i mamanuca området. Vi kommer stanna två nätter på Bounty Island och en natt på Beachcomer. I hamnen var vi vrålhungriga och tryckte i oss fyra toast var. Vilket var riktigt synd för en halvtimmes båttur senare skulle vi få riktig härlig lunch på Bounty island. 

Tänk er en paradisö. Typ en söderhavs ö i Pippi. Ja, det är där vi är. Det finns bara resort området på ön. Solstolar, pool, restaurang, biljard, pingis, hammockar… Vit sand och turkost vatten. Jag lovar att jag försöker njuta så mycket jag kan, så som alla säger åt mig att göra, med det är svårt att förstå exakt hur fantastiskt detta är. När jag gick längs stranden och lyssnade på musik var jag så stolt över att jag förtjänat ihop mina egna pengar så att jag kan göra det här. Ö-hoppandet är annars ganska dyrt. Bara båtresorna är över hundra euro och då är det totalt 3-4h restid. Men det är värt det. Det är det.

Idag simmade, solade och sovde vi. Åt just trerättersmiddag. Nu sitter jag på stranden, hör musik från baren, mina kompisar som talar börjat prata med andra gäster och havets vågor. Även fast hela Fiji-resan känns som semester, trots volontärjobb så är det här ju faktiskt vår semester. Ska snart gå och sova så jag får sova ut före en hel dag på Bounty, med Pippis farsa. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s