Dag 11

Måndag. Vaknade upp av att jag vände mig och ryggen tänkte brinna upp. Vi snorklade länge i havet igår med ryggen vänd mot en molnfri himmel. Trots flera lager solkräm brände vi oss alla, rejält. Men jag får inte klaga, jag har en vanlig överkomlig bränna. Min rumskompis har blåsor på ryggen. Åt frukost och betalade räkningar på morgonen då vi har någolunda bra wifi. Iväg till ålderdomshemmet där jag snackade med både välbekanta och obekanta. Talade med en man som är en jätteduktig konstnär. Han visade bilder av en ful, söndrig vägg som han gjorde en fan-tas-tisk väggmålning på. Han sa ”if you have a problem, and you have to live with the problem. Make it better”. Det stämmer ju på mycket annat än inredningsproblem också. Dagens reality check var när jag såg en katt äta från en talrik en åldring åt från samtidigt. Jag är trots allt inte på närsjukhuset i Korsholm längre.

Åt lunch och sen satt jag på datorn flera timmar och enda jag gjorde var att sortera alla hundratals bilder och videor jag tagit den senaste veckan. Sprang en halvtimme, 5km, snabb kall dusch och middag. Fuck äventyr, det här har varit en av dom bästa dagarna haha. Känner mig riktigt som mig själv efter att ha fått gjort saker som lämnats ogjorda och tränat. Många lämnar oss redan nästa helg och dom är väldigt ivriga på att göra saker jämt, vilket är kul. Jag har inte samma iver som kommer vara här relativt länge. Det är också skillnaden, jag ska vara här länge, jag måste få rutiner, svara på mejl, betala räkningar, söka utbildningar, hålla ordning och reda. Sånt som dom som är på två veckors semester behöver göra.

Efter middag klippte och klistrade jag i min journal jag fick före jag reste iväg. Gjorde research på Fiji och skrev upp saker jag vill göra före jag lämnar denna ö. Vi har en uteplats med tak så här har jag suttit med datorn hela dagen, medans andra volontärer sitter vid bordet bredvid och spelar spel. Det här är vad jag älskar med att bo kollektivt, när man kan umgås och vara själv samtidigt.

En reaktion till “Dag 11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s