Dag 7

Torsdag. Idag på ålderdomshemmet rakade vi dem och jag sjöng för några. Blev nästan förvånad över hur glada dom blev över lite sång, ända tills en av dem började sjunga för oss istället. Då förstod jag hur glad man kan bli av lite sång. Idag var det nästan icke-stek-hett också. Svalt skulle vi kalla det, fast det förstås var allt annat än svalt. Intressant nog märktes det på att jag gick på wc oftare, när jag inte svettade ut varenda droppe vätska i mig.

Slängde i oss lunch för vi åkte direkt till Colo-i-Suva, ett litet vattenfall där man kan simma. Alltså. Heaven is place on earth haha. Jag som blir mindblown av Kungsholmen i Stockholm kunde ju ha svimmat där. Gå in på min instagram för att se en bråkdel hur magiskt stället var.

När vi kom hem hade vi en Kawa ceremoni. Kawa är nog det mest unika för Fiji och deras identitet. Jag var vääääldigt skeptisk och förväntansfull för detta. Jag är så anti-droger man kan bli men det här är nog närmaste droger jag kommer komma haha. Inte för att jag kände av något, men dricker man större mängde blir man något som jag bara kan jämföra med hög. Tungan domnar bort, dricker man tillräckligt mycket får man krypa på alla fyra, men man tappar inte minnet (det blir ”blurry”) och man får inte krapula. Undrar varför Fijianer är så glada och trevliga haha..

Kawa är en rot man blandar ut med vatten och ja, det är precis vad det smakar som – en rot utblandat med vatten. Ceremonin är en hel vetenskap med ledare, klappar, skål, smile, tacka. När dom berättade om detta under orientation lät det som nått fiktivt, nått påhittat som ingen gör på riktigt. Just därför var det superkul att få göra det själv. Man börjar ju också fundera på vad vi har får ritualer som kan anses vara så här underliga för andra utlänningar.

Jag skippade att följa med in till Suva på kvällen och försökte istället catcha upp med applikationer, bloggen, bilder, tvätt och sånt. En timme gick åt att brottas med internet. Nästa vecka kommer jag köpa nät till telefonen som jag kan dela med min dator.

 

Annars! Volontärorganisationen hade en kabel som passar min gopro så jag fick äntligen urladdat mina bilder och filmer till datorn!!! Det betyder tyvärr inte att de kommer upp på bloggen inom snar framtid. Men chansen är betydligt större.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s