Dag 0

Torsdag. Nyårsafton. Jag packade det sista och åkte till gymmet. Var annars hittar ni mig tre timmar före jag flyttar till andra sidan jorden haha? Åt lunch med mina föräldrar, faster och hennes sambo före vi åkte till tågstationen. Mamma, pappa, Helena, Naddo, Alex, Ida och Michelle var alla på plats för att ta farväl. Allt gick ju bra tills någon annan (läs: Ida och Michelle så fort dom kom innanför dörren haha) började gråta, då sket det ju sig haha. Jag kommer faktiskt inte vara bort sååå länge, men jag har inte bokat flygen hem ännu och det är ovissheten som gör att det känns som jag ska vara bort en hel evighet.

Åkte tåg till Vanda flygfält och nuförtiden åker man ju verkligen tåg in i flygfältet. Så sista gången jag andades frisk, finsk luft, och fryste var under bytet i Tikkurila. Riktigt försökte lägga på minnet hur det känns att frysa haha.

Mitt flyg skulle lyfta 23:55 på nyårsafton och ja, jag såg fram emot att se på raketerna från luften och att flyga över Helsingfors när vi bytte år. Men nej haha, vi satt inne i planet och fick vänta 40min för att motorn krånglade. Lite synd att vi missade tolvslaget, fem över tolv bara ”aa just det, gott nytt 2016”. Men jag var såklart bara glad att det inte blev längre fördröjning än så, jag hade ju fler flyg att passa.

Första flyget från Helsingfors till Singapore tog 11,5h och jag hade backat upp med massa tidsfördriv, helt i onödan haha. Lyssnade på musik en stund före maten serverades, riktigt god mat! Och vin. Kollade Paper towns. Klocka 3 på natten finsk tid gick jag och la mig. Sovde, slumrade, vaknade flera gånger. Jag tänkte att nu måste jag sovt flera timmar! Klockan var 4 finsk tid haha. Stängde ögonen och visst vaknade jag några gånger men mitt i allt väcker en flygvärd mig 9:30 finsk tid, två timmar före landning och det var dags att äta igen. Jag har aldrig flygit så länge i streck med det gick verkligen snabbt och smärtfritt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s